Fogfehérítés és fogékszerek

A fehérítés hosszú ideje elismert módszer, amit rutinszerűen alkalmaznak a fogak színének megváltoztatására. Előfeltétele a rendezett fogazat. ( lyukas fogak esetén, először ezeket kell ellátni és csak utána jöhet a fogfehérítés).

Otthoni fehérítés

Ezen eljárásnál a páciens a rendelőben kapott eszközökkel és anyagokkal az otthonában végzi saját kezűleg a fogfehérítést. A rendelőben lenyomatot veszünk a fogakról, ez alapján készül el a fogfehérítő sín, ebbe a fehérítő sablonba kell a fogfehérítő zselét beletenni, majd a fogakra felhelyezni.

A kezelés alatt a citrusféléket és a gyümölcsleveket el kell hagyni, mert ezek a szenzibilitást (túlérzékenységet) fokozhatják. Ugyancsak a kávé, tea, vörösbor és kóla italok fogyasztását is minimalizálni szükséges, hogy a színeződést elkerüljük. Több fogfehérítő zselé nem okoz gyorsabb javulást, de fokozza a túlérzékenységet.

 Fehérítés a rendelőben

A lézeres rendelői fogfehérítő eljárás teljesen biztonságos és csak minimális érzékenységgel jár. A fogfehérítés időigénye köröbelül egy-másfél óra. A fogfehérítést követően fogai akár 5-10 árnyalattal is fehérebbek lehetnek

 Fogékszer

A  fehérítés után elért mosolyt  könnyedén még hódítóbbá varázsolhatjuk egy csillogó fogékszer segítségével. Általában a felső metszőfogakra ragasztjuk. Apró praktika, csupán egy-egy villanás, az összhatás mégis lenyűgöző: csábító és huncut egyszerre.

A fogékszer felhelyezéséhez nem kell előkészíteni vagy megfúrni a fogzománcot. Az apró ékszert egyszerű, a fogászat más területein is használt, ilyen célra kialakított ragasztóval illesztjük a helyére. A fogzománcot nem károsítja, semmi sem oldódik ki belőle és nyomtalanul eltávolítható.