Farkas Fogászat

Mert harapni jó!

Esztétikus "fehér" fogtömés

A nyálban lévő baktériumok és táplálék-maradványok a fogak szuvasodását okozzák, amely során a fog kemény szövete szétesik, a fog „kilyukad”. A fogászati kezelés során a fogorvos eltávolítja a sérült, tönkrement fogszövetet ( „ kifúrja a fogat”) és a hiányt töméssel állítja helyre, hogy a fog ismét használható legyen.

Rendelőnkben a legújabb generációs kompozit tömőanyagokat használjuk, melyek az esztétikai és mechanikai igényeket tökéletesen kielégítik. Színük a fog színével megegyezik, amit rétegzési technikával érünk el . Az egyes rétegeket fotopolimerizációs lámpával ( „UV” lámpa) megvilágítjuk, majd végül a forma és a magasság ellenőrzése után polirozzuk. Az így elkészült tömés azonnal terhelhető, használható.

Amalgám fogtömést egyáltalán nem készítünk a rendelőnkben. A tömés ugyan tartós, de esztétikailag nem kielégítő, és higanyt tartalmaz. Idővel a fog szürkés elszíneződését okozhatja.

Amennyiben az üreg mérete, kiterjedése túl nagy, vagy a széle mélyen az íny alatt van, tömés helyett úgynevezett ragasztott tömés, inlay/onlay (betét) készítését javasoljuk.